Mamma till prins Leo

Tandoorikryddad lax med gurkyoghurt

Detta urgoda recept hade min svärmor med sig idag, som hon hittade i ICAs app. Vi älskar lax här hemma, i alla olika utföranden, därför var det kul att pröva ett nytt recept. Det var så gott och enkelt att jag måste dela med mig av det!

Det här behöver du till 4 personer:
4 portionsbitar lax
salt och peppar
4 tsk tandoorikrydda (vi använde mer för att få mer smak)
4 port ris

Gör så här:
Tina laxen om den är fryst.
Sätt ugnen på 150°C.
Lägg laxen i en ugnssäker form. Krydda med salt, peppar och tandoorikrydda. Sätt formen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Gurkyoghurt: Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Blanda gurkan med matyoghurt. Smaksätt med salt, peppar och pressad limejuice.
Servera laxen med ris och gurkyoghurt.

20140714-224045-81645559.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats