Mamma till prins Leo

Laxpasta med spenat och citron

Efter julafton har man alltid så mycket mat övers och vi är absolut inget undantag. Vi har haft så mycket gravad- och rökt lax och trots att J har ätits laxsmörgåsar tills det sprutat ut genom öronen så hade vi igår ett paket kvar, som dessutom skulle bli gammal om vi inte gjorde åt den. Då vi inte brukar göra mat med rökt lax klickade jag mig runt på ICA-appen, som jag alltid tittar i för att få inspiration. Jag hittade ett recept som matchade ingredienser som vi hade hemma, jag gillar att ta vad man har hemma och släng ihop något. Jag utgick från receptet nedan med några egna inslag, jag gör nog aldrig precis efter ett recept då jag ofta gillar mer kryddor. Men denna blev så gott! Jag kan tänka mig göra om denna fast med vanlig lax i, hade jag inte haft i mer kryddor hade den rökta laxen tagit över smaken helt.

Du behöver (till 4 portioner)
280 g pasta (t ex rigatoni)
1 rödlök
2 1/2 dl matlagningsgrädde
3 tomater
1 burk majskorn (à 340 g)
300 g rökt lax
1/2 citron
salt och peppar
65 g färsk bladspenat

Gör så här
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och skiva löken, lägg den i en kastrull och häll på grädden och koka ca 5 minuter.
Skär tomaterna i tärningar, låt majsen rinna av. Tillsätt tomaterna och majskornen i kastrullen. Koka upp och lägg i lax. Smaka av med pressad citronjuice, salt och peppar. Då jag gillar kryddstark mat tyckte jag denna blev för smaklös. Därför tillsatte jag sambal oelek och chilipulver efter min egna smak).
Vänd ned spenat och laxsåsen i pastan och servera.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats