Mamma till prins Leo

Bästa hamburgaren

Inatt är det tydligen Super Bowl, vi får se om jag gör J och hans bror sällskap, eller om jag passar på att ta igen sömn. Bröderna ville ha burgare till middag, i sann amerikansk anda. Jag/vi hade en vision, men det blev så mycket bättre än det enligt mig. Godaste hemmagjorda hamburgaren jag har ätit, snudd på den godaste någonsin, men jag kan inte släppa den jag åt i Finland i somras. Friends & Brgrs, där måste ni äta om ni har vägarna förbi Jakobstad eller Helsingfors.

Resultatet av kvällens burgare ser ni nedan, till det gjorde jag hemmagjorda smörstekta pommes. Som sagt så var det riktigt, riktigt gott! Jag tänkte dela med mig av vad jag har gjort och hur, men har inte använt mig av mått alls utan helt gått på känn och smakat mig fram.

Hamburgare
Nötfärs
BBQ- sås
Salt & Peppar
Stora hamburgerbröd
Cheddar ost

Blanda färsen med såsen och kryddorna. Forma till hamburgare (tänk på att de krymper under stekningen) och stek i stekpanna. Precis innan burgaren är färdigstekt – lägg på en skiva cheddar ost så att den smälter.
Värm upp en stekpanna på hög värme, utan något matfett i, och rosta hamburgerbrödet.

Servera med chilimajonäs, babyspenat, tomat och karamelliserad lök och pommes. MUMS!

Karamelliserad lök
Gul kök
Smör
Socker

Skiva löken i tunna skivor. Stek med smöret tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt sockret och stek lite till.

Chilimajonäs
Majonnäs
Chilisås
Sambal Oelek

Blanda majonäsen med önskad mängd chilisås och sambal oelek.

Smörstekta pommes
Fast potatis
Smör

Skala och skär potatisen i stavar. Koka eller blötlägg i varmt vatten så att potatisen blir mjuk. Värm upp en stekpanna, gärna med höga kanter, och stek potatisen i rikligt med smör på medelhög värme tills potatisstavarna är krispiga.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats