Som ni vid det här laget vet så är J galen i tacokrydda. Det började med favoriträtten tacos, det ska finnas minst en gång på veckomatsedeln. Sen började jag tillägga tacokrydda i andra rätter såsom kyckling och lax. När jag för länge sedan gjorde min första tacopaj blev min sambo frälst och har sedan dess tjatat om att vi (jag) ska göra tacopaj igen.
Igår prövade jag ett nytt recept, som jag nu själv är frälst av. Jag har dragit mig för att göra egen pajdeg, det är ju så jobbigt att få till degen och sedan förgrädda. Men den här degen var så enkel och behövdes inte förgräddas, resultatet blev en perfekt gräddad deg som även självkritiska jag kunde vara stolt över. Jag har utgått från det här receptet men ändrat lite efter min egna smak, då jag gillar mer kryddstark mat.
Gillar ni tacopaj måste ni bara testa det här receptet, det är en order! 🙂
Det här behöver du till pajdegen :
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl mjölk
Till fyllningen:
800 gram nötfärs
2 tacokryddpåsar
1/2 burk tomatkross, gärna smaksatt med vitlök eller chili
Topping:
tomater
2 1/2 dl créme fraiche med smak av paprika och chili
2 dl riven ost
Såsen:
2 1/2 dl créme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
italiensk salladskrydda
paprikapulver
chilipulver
1 pressad vitlöksklyfta
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader.
Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen, kavla ut och tryck ut i en rund form med avtagbara kanter.
Fräs färsen klar, i med kryddningen och en halv burk med krossade tomater. Låt sjuda ihop ett par minuter.
Fyll skalet med färsen, dela tomaterna och lägg överst.
Blanda ihop creme fraichen och den rivna osten och klicka ut över fyllningen.
Ställ sedan in tacopajen i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. När pajen fått fin färg är den klar.
Under tiden kan du göra såsen. Blanda samman créme fraiche, majonäs och chilisås. Krydda efter egen smak och ställ kallt fram till servering.
Tips! Såsen passade även perfekt att doppa grönsaker i, det som blev över efter middagen mumsade jag i mig med ett par gurkstavar. Dippsås med sting i + svalkande gurkstavar = MUMS!