Så, nu har vi bra-för-magen-puré så att det räcker för ett tag. Den här gången tänkte jag testa att göra katrinplommon- och päronpuré. Tidigare har jag gjort med enbart katrinplommon. Det är kul att testa lite nya kombinationer, dessutom blir det en mildare smak med päronen vilket kan vara bra då Leo har börjat göra grimaser när han äter katrinplommonpuré. I början åt han allt han fick, men nu har smaklökarna blivit kräsnare verkar det som.
Du behöver
200 g torkade plommon
ca 100 g päron (ca 1 helt päron)
Vatten efter behov
Gör så här
Skala, kärna ur och tärna päronen. Lägg katrinplommonen och päronen i en kastrull och full upp med vatten så att det täcker.
Koka plommonen och päronen tills de mjuknat.
Mixa och späd allteftersom med kokvattnet till önskad konsistens.
Fyll rena glasburkar/plastburkar, låt svalna och ställ i kylskåp eller frys.
Hej
Hur mycket vatten behövs ?
När jag kokar så täcker jag frukten med vatten i kastrullen, det vattnet använder jag sedan när allt ska mixas. Hur mycket som behövs beror på vilken konsistens du vill ha, men jag använder mig av det mesta 🙂